Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εργαστήριο για Γονείς. Γονείς vs παιδιά: πώς επιλύω τις συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι;




Σκοπός του εργαστηρίου: 
Η εκπαίδευση των γονέων σε αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων με τα παιδιά, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σχέση τους με αυτά. 

Σε ποιους απευθύνεται: 
Το workshop είναι ανοιχτό σε γονείς παιδιών 0-18 ετών, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Η ομάδα είναι ολιγομελής 6 -8 ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Περιγραφή:
Οι διαφωνίες γονέων - παιδιών είναι αναπόφευκτες σε κάθε οικογένεια. Αυτές μπορεί να πάρουν τη μορφή ασήμαντων διαφορών ή να εξελιχθούν σε κρίσιμες διαμάχες. Μπορεί να αφήσουν μόνιμη πικρία ή να αποτελέσουν αφορμή για οικειότητα και ανοιχτή επικοινωνία. Στόχος μας δεν είναι η αποφυγή των συγκρούσεων, αλλά η αντιμετώπιση τους με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μη νιώθει ηττημένος, διατηρώντας έτσι αρνητικά συναισθήματα στο χρόνο.

Το εργαστήριο είναι βιωματικό. Κατά τη διάρκεια του οι γονείς, μέσα από ασκήσεις και role play, θα έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν την θεωρία με την εμπειρία στο σπίτι και να εκπαιδευτούν σε τρεις διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων. Επιπλέον, θα μάθουν να διαχωρίζουν τις μη αποδεκτές συμπεριφορές των παιδιών ανάλογα με το ποιανού οι ανάγκες παραβιάζονται και θα διδαχτούν τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας, έτσι ώστε να διατηρούν σχέσεις αγάπης και ζεστασιάς με τα παιδιά τους.  

Βιωματικές ασκήσεις/θεματολογία:
  • Πώς να μιλάω στο παιδί μου ώστε να με ακούει. 
  • Μειώνοντας την εχθρότητα και αυξάνοντας την αγάπη.
  • Ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών: ποιανού είναι το πρόβλημα;
  • Συγκρούσεις γονέων παιδιών: πώς τις επιλύω χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι;
  • Πώς μπορώ να προλάβω τις συγκρούσεις;
  • Αποδέχομαι το λάθος, διεκδικώ τις ανάγκες μου.  
  • Διαχείριση θυμού: ασκήσεις χαλάρωσης για γονείς και παιδιά.
Θα δοθεί έπαινος παρακολούθησης.

Πληροφορίες Συμμετοχής:
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 10.00 – 13.00.
Τόπος: Βεΐκου 46, Αθήνα (πλησίον μετρό Συγγρού – Φίξ). 
Κόστος: 40 ευρώ.

Κρατήσεις – Επικοινωνία:
Κούρια Ιωάννα: 694 4549376
Μπονέ Ελένη: 210 9224160, 6946953637

Εισηγητές:
Κούρια Ιωάννα: Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Τραυματοθεραπεύτρια EMDR,  Coaching Psychologist. Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό εδώ

Μπονέ Ελένη: Ψυχολόγος, Οικογενειακή & Γνωσιακή Θεραπεύτρια, Ειδικευμένη στην Ανακουφιστική φροντίδα χρονίως πασχόντων, Τραυματοθεραπεύτρια. Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου